Fortinet Interview Questions & Answers

Fortinet Interview Questions & Answers

1)What is your opinion of Fortinet’s FortiGate Firewall?

Ans:The rising tendency towards all-in-one products sounds a good marketing idea, but when it comes to performance, there is a big gap. It is believed that when it comes to security there should be no negotiation and concession. With all in one box, perfectly synchronized with each other working synergistically, the product is bound to be appreciated. FortiOS released by Fortinet with its range of appliances offers good routing and encryption features by enhancing support for RIP I & II and OSPF.

2)When Inspecting And Delivering Mail Messages, Which Steps Could Be Taken By A Fortimail Unit Operating In Transparent Mode?

Ans:

Inspect for viruses.

Inspect content of the message payload.

Inspect for spam.

Perform a routing lookup to decide the next hop MTA.

3)What Is The Method Does The Fortigate Unit Use To Determine The Availability Of A Web Cache Using Web Cache Communication Protocol (wccp)?

Ans:The web cache sends an “I see you” message which is captured by the FortiGate unit.

4)What is your opinion of Fortinet’s FortiGate Firewall?

Ans:The rising tendency towards all-in-one products sounds a good marketing idea, but when it comes to performance, there is a big gap. It is believed that when it comes to security there should be no negotiation and concession. With all in one box, perfectly synchronized with each other working synergistically, the product is bound to be appreciated. FortiOS released by Fortinet with its range of appliances offers good routing and encryption features by enhancing support for RIP I & II and OSPF.

5)What is the method FortiGate unit use to determine the availability of a web cache using wccp? (web cache communication protocol)

Ans:The web cache sends an “I see you” message, being fetched by the FortiGate unit.

6)Which Smtp Sessions Are Defined As Incoming?

Ans:SMTP sessions for the protected domain.

7)Which Back-end Servers Can Be Used To Provide Recipient Verification?

Ans:

LDAP servers.

SMTP servers.

8)When The Domainkeys Identified Mail (dkim) Feature Is Used, Where Is The Public Key Stored?

Ans:The public key is stored in the DNS TXT record.

9)When using sender reputation on a FortiMail unit, which actions can be taken against a source IP address generating spam or invalid E-mail messages?

Ans:FortiMail Delays the email messages from that source IP address with a temporary failure.

FortiMail Rejects the email messages from that source IP address with a permanent failure.

FortiMail Quarantines all the email messages from that source IP address.

10)Which back-end servers can be used to provide recipient verification?

Ans:LDAP servers, and SMTP servers.

11)What is the one reason for deploying a FortiMail unit in transparent mode?

Ans:If the network administrator deploys FortiMail unit in transparent mode then DNS records do not necessarily have to be modified.

12)An e-mail message, received by the FortiMail unit is subject to the bounce verification, Antispam check, under which circumstances?

Ans:The envelope MAIL FROM field contains a null reverse-path when a Bounce Verification key is created and activated.

13)Do you know about Fortinet as an Organization?

Ans:Fortinet is an American MNC with its headquarters in Sunnyvale, California. It develops and markets cybersecurity software, appliances, and services, such as firewalls, anti-virus, intrusion prevention, and endpoint security, among others. It is the fourth-largest network security company by revenue.

14)What Is One Reason For Deploying A Fortimail Unit In Transparent Mode?
Ans:DNS records do not necessarily have to be modified.

15)Which Smtp Sessions Are Defined As Incoming?
Ans:SMTP sessions for the protected domain.

16)When inspecting and delivering email messages, what does a FortiMail unit do in a transparent mode?
Ans:First inspect viruses, then Inspect content of the message payload, then Inspect for spam, followed by performing a routing lookup to decide the next hop in MTA.

17)When Inspecting And Delivering Mail Messages, Which Steps Could Be Taken By A Fortimail Unit Operating In Transparent Mode?
Ans:

Inspect for viruses.

Inspect content of the message payload.

Inspect for spam.

Perform a routing lookup to decide the next hop MTA.

18)An e-mail message, received by the FortiMail unit is subject to the bounce verification, Antispam check, under which circumstances?
Ans:The envelope MAIL FROM field contains a null reverse-path when a Bounce Verification key is created and activated.

For more   Click Here

For Course Content   Click Here

Top ↑